Thoclor Labs

Het Zuid-Afrikaanse merk Thoclor Labs combineert medische wetenschap met de wonderen van de natuur voor het ontwikkelen van effectieve, huidverjongende producten waarmee de combinatie van verjonging en genezing leidt tot structurele huidverbetering.

HOCl (Hypochlorous acid, ook wel waterstofhypochloriet), een lichaamseigen immuunmolecuul staat centraal in de productontwikkeling van Thoclor Labs.

Thoclor Labs Logo

WAT IS HOCl?

HOCI is een lichaamseigen immuunmolecuul dat door de witte bloedcellen wordt aangemaakt. HOCI speelt een centrale rol in onze immuniteit. De medische wereld probeert al decennia HOCI buiten het menselijk lichaam te produceren, met wisselend succes. Het probleem in de productieprocessen is over het algemeen dat HOCI verontreinigd wordt met toxische bijproducten.

Thoclor Labs GF2 producten

Een van de meest opvallende voordelen van HOCI is het effect op de huid. Het huidverjongende effect van HOCI wordt beschreven in een recent onderzoeksartikel van The University of Stanford, USA. Deze studie concludeert dat HOCl het volgende huidverjongende effect heeft op de huid:

  1. Vermindert de verdunning van de epidermis
  2. Vertraagt de omloopsnelheid van epidermale cellen
  3. Vermindert de DNA-herstel eiwitten (stijgt bij huidveroudering)
  4. Ontsteking van de huid wordt verminderd
  5. Herstelt beschadigingen door omgevingsfactoren bij continu gebruik
  6. Gunstig effect op atopische dermatitis (verbetering bij eczeem)

Dankzij het antibacteriële en ontstekingsremmende effect dat HOCI op de huid heeft, biedt het ook veel voordelen bij de behandeling van acne en rosacea. De antibacteriële, antivirale en schimmelwerende werking van HOCI overtreft bekende ontsmettingsmiddelen. Het ontstekingsremmende effect vermindert roodheid en pijn in besmette gebieden.

De unieke productiemethode van Thoclor Labs

Thoclor Labs is in 2009 gestart met de ontwikkeling van een unieke productiemethode waarmee het mogelijk is een medisch zuivere en stabiele vorm van HOCl te produceren, die bovendien 2 jaar houdbaar is. Deze methode levert een hoogwaardig en veilig product op, wat de klinische toepassing van HOCI mogelijk maakt.

Thoclor bij Schoonheidsinstituut Het Hogeland

Benieuwd wat de producten van Thoclor voor jouw huid kunnen betekenen? Onze huidspecialisten informeren je graag. Maak snel een afspraak voor een persoonlijk advies en behandelplan.

De producten van Thoclor Labs zijn in onze webshop verkrijgbaar.