Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen of elektrische epilatie zetten we in bij overbeharing of ongewenste haargroei. Vaak kunnen we overbeharing behandelen met een laser, maar in sommige gevallen is elektrisch ontharen geschikter.

Elektrisch ontharen kan ingezet worden bij alle haarkleuren, maar we gebruiken het vooral  wanneer een laserbehandeling niet effectief is, zoals bij dikke grijze haren en dunne of lichte haren. Ook bij het verwijderen van enkele haren of een combinatie van enkele lichte en donkere haren is het een geschikte behandeling.

Werkwijze elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is een vorm van definitieve ontharing. Tijdens de behandeling wordt een zeer dunne, steriele naald langs het haartje in de haarschacht geplaatst. De naald gaat de huid in via de opening van het haarzakje (er wordt dus geen gaatje in de huid geprikt).

Als de naald in het haarzakje zit, voeren we een kort stroomstootje door het naaldje. Hierdoor laat de haar los en wordt de cel waaruit de haar groeit vernietigd. Vervolgens worden de haren op de behandelde plek steeds dunner en zwakker, totdat er uiteindelijk helemaal geen haargroei meer aanwezig is.

De huid kan tijdens de behandeling warm en licht pijnlijk aanvoelen, maar de huidtherapeut kan de stroomsterkte aanpassen aan je huid en pijnsensatie. Hierdoor is de behandeling heel goed te verdragen.

Behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid haren, de haargroeifasen waarin de haren zich tijdens de behandelperiode bevinden en de oorzaak van de beharing. In het begin zullen we vaker behandelen, later is een onderhoudsbehandeling voldoende.

Tijdens een intakegesprek beoordelen we jouw haargroei en geven we graag meer informatie.

Resultaat

We behandelen elke haar een aantal keren om te zorgen voor een definitief resultaat. De haren die dan definitief zijn behandeld, komen ook niet meer terug. Wel kunnen er in de loop van de jaren onder invloed van hormonen of medicatie nieuwe haren ontwikkelen. Deze haren kunnen we eventueel ook weer behandelen.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Voor het behandelen van overbeharing of ongewenste haargroei in het gezicht kan je in aanmerking komen voor een vergoeding van je zorgverzekeraar. Deze vergoeding komt uit de aanvullende verzekering. Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van het ontharen.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in het elektrisch ontharen en wil je meer informatie of afspraak maken? Neem dan contact met ons op!