Pigmentlaser

Met een pigmentlaserbehandeling kunnen we diverse huidaandoeningen effectief behandelen en verbeteren. Met de laser pakken we pigmentproblemen in de huid aan zonder de gezonde huid te beschadigen. Een pigmentlaserbehandeling is onder andere inzetbaar bij:

  • acnelittekens
  • Pigmentvlekken
  • moedervlekken

Wat is pigment

Pigment is een kleurstof die we ook wel melanine noemen. Wanneer er teveel melanine word aangemaakt ontstaan er ophopingen, dit zien we op de huid als een wat donkerdere verkleuring. Dit is pigment.

Werkwijze pigmentlaserbehandeling

Je huid neemt het laserlicht op en zet het om in warmte. Hierdoor vervagen pigment en oneffenheden. De laser beschadigt de gezonde huid niet en veroorzaakt ook geen littekens.

Pigment verwijdering kan door middel van KTP-laser of IPL-laser. De KTP-laser word voornamelijk gebruikt voor het laseren van kleine pigmentvlekjes. De IPL-laser zetten wij in voor het behandelen van grotere oppervlakken van pigment.

Behandelplan

Het aantal benodigde behandelingen wisselt per persoon en hangt af van de conditie van de huid, maar over het algemeen is er snel zichtbaar resultaat.

Laserbehandelingen vinden meestal om de 2-4 weken plaats.

Meer informatie

Heb je interesse in een laserbehandeling en wil je meer informatie of een intakegesprek inplannen? Neem dan contact met ons op!