Schimmelnagels

Een schimmelnagel, ook wel een kalknagel genoemd, is een veel voorkomend probleem. Schimmelnagels ontstaan door een schimmelinfectie die de nagels verdikt, wit-gelig en brokkelig maakt. Gelukkig is deze cosmetisch storende nagelaandoening goed behandelbaar.

Bij Schoonheidsinstituut Het Hogeland behandelen we schimmelnagels met de doeltreffende FOX-laser. Met deze speciale laser verwarmen we de nagelplaat waardoor de schimmel wordt gedood. Dit tast de gezonde nagel of de huid eromheen niet aan.

Schimmelnagels behandelen

De eerste behandeling stimuleert de nagel direct tot ‘gezonde’ groei. Maar om alle sporen van de schimmelinfectie te doden zijn in ieder geval twee behandelingen nodig, (met een tussenpoos van 3 maanden.)
Twee behandelingen zijn in de meeste gevallen voldoende, maar afhankelijk van de ernst van de schimmelinfectie kunnen soms meer behandelingen nodig zijn.

Voor het behandelen van schimmelnagels bieden we een totaalpakket aan, bestaande uit:

  • intakegesprek met nadere uitleg
  • twee pedicurebehandelingen vooraf
  • twee laserbehandelingen met FOX-laser
  • twee producten voor thuisgebruik
  • nacontrole na 3 maanden

Resultaat

Aangetaste nagels groeien langzaam, dus een zichtbare verbetering is pas na enkele maanden te zien. Het resultaat van de behandeling is afhankelijk van de ernst van de infectie, maar ook van de juiste opvolging van adviezen voor verzorging thuis.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze behandeling voor schimmelnagels of direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!