IPL-laser

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Bij deze behandeling worden intense lichtpulsen op de huid toegepast. De energie van het licht wordt door pigment geabsorbeerd en omgezet in warmte. Deze behandeling verwijdert en vernietigt zo het haarzakje en daardoor kan er geen nieuwe haar groeien.

IPL-behandelingen en laserbehandelingen werken volgens hetzelfde principe: lichtflitsen waaraan de huid lokaal en doelgericht wordt blootgesteld. Waar laser met één specifieke kleur licht werkt, bevat IPL meerdere kleuren licht. IPL werkt daardoor minder diep en is dus geschikt voor oppervlakkige huidproblemen. Ook kan IPL door de meerdere kleuren licht, de verschillende soorten huidstructuren behandelen. Het voordeel hiervan is dat het ook voor grote behandeloppervlakten geschikt is. Daarentegen is het niet geschikt voor donkere huidtypen en voor witte, grijze, lichtblonde en rode haartjes.

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied en het te behandelen probleem.

De IPL-laserbehandeling wordt niet alleen toegepast bij ongewenste haargroei, maar ook bij roodheid en acne en pigment. Daarnaast kan deze behandeling helpen de huid te verjongen.

Heb je vragen of wil je weten of deze behandeling geschikt is voor jou? Neem dan contact  met ons op, we helpen je graag!