Massages

Massages bieden veel meer dan alleen een ontspannende ervaring: het stimuleert de bloedsomloop, en dat verbetert de gezondheid van je huid. Daarnaast zorgt het voor ontspanning van je spieren waardoor je flexibiliteit toeneemt.

Schoonheidsinstituut Het Hogeland biedt verschillende massages voor het lichaam en het gezicht, met verschillende voordelen!

Klassieke lichaamsmassages

Een klassieke massage geeft meer energie en flexibiliteit door vermindering van de spierspanning en het versoepelen van verkrampte spieren.

Dat stimuleert de doorbloeding, wat de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof verbetert. Maar ook de afvoer van afvalstoffen verbetert hierdoor.

Een massage verbetert daarnaast ook je lichaamsbewustzijn. Je energie gaat beter stromen, waardoor je beter in je vel zit. Het heeft een positief effect op de stofwisseling, het verlaagt je bloeddruk en het verbetert zelfs je slaap!

Hot stone massages

Een hot stone massage is een combinatie van een manuele massage en een massage met warme stenen. De weldadige warmte van de stenen stimuleert de doorbloeding, dringt diep door in de spieren en verlicht spanningen. Een hot stone massage is dus een echte weldaad voor je spieren!

Bindweefsel massage

Een bindweefselmassage kan bijdragen aan de verbetering en verjonging van onze huid. Een jong, strak en rimpelvrij gezicht bestaat van binnen uit goed bindweefsel. Dit bindweefsel zit vol collageen en elastine. Tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat er uit als het ware. De huid wordt slapper met als gevolg: rimpels!

Bij een bindweefselmassage wordt de onderste laag van de huid, het onderhuidse bindweefsel geprikkeld. Door de stress en verklevingen uit de huid te masseren, wordt het hele gebied behandeld. Doordat de massage gericht is op het dieperliggende bindweefsel, kan deze intensieve behandeling als gevoelig worden ervaren.

Het masseren van het bindweefsel bevordert de doorbloeding, versnelt de afvoer van afvalstoffen en verbetert de effectiviteit van de spieren. Dit stimuleert bovendien de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de conditie van de huid wordt verbeterd. Deze massage werkt celvernieuwend, waardoor de huid ziet er jonger en steviger uit ziet.

Dit kan bijdragen aan een strakkere, gladdere en vollere huid, fijnere poriën, betere huidstructuur, minder lijntjes en rimpels, en strakkere contouren van het gezicht.

Het resultaat is al na één behandeling zichtbaar. Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen aan te raden.
Voor prijzen en behandelingen, zoek op: specialisaties – bindweefselmassage

Ben je benieuwd wat een bindweefselmassage voor de gezondheid jouw huid kan betekenen? Neem contact met ons op of plan een afspraak!