Couperose

Ons gezicht bevat vele kleine bloedvaatjes, die de cellen in de huid van voeding voorzien. Deze vaatjes zijn kwetsbaar en wanneer de vaatwanden verzwakt raken, kunnen ze als rode vaatjes zichtbaar worden, dit noemen we couperose. Couperose is vaak te zien op de wangen, op de neus of op het decolleté.

Wanneer je je stoort aan deze zichtbare vaatjes, dan is een couperose-behandeling een oplossing. We behandelen de vaatjes dan met laserlicht, zonder het omliggende weefsel aan te tasten.

Werkwijze couperose-behandeling

De warmte van het laserlicht wordt geabsorbeerd door de rode kleur in het bloed waardoor de bloedvaatjes coaguleren (verkleven). Na de behandeling kan de huid enkele dagen nog wat rood en/of gezwollen zijn. De behandelde vaatjes worden na de behandeling kleine bruine strengetjes die na ongeveer een week volledig door het lichaam zijn afgevoerd.

Voor het behandelen van couperose zijn meestal 1 tot 3 behandelingen nodig. Het najaar is hiervoor de meest geschikte periode omdat de huid niet meer gebruind mag zijn.

Resultaat na couperose-behandeling

Voor                                 Na

Voor                                Na

Meer informatie

Benieuwd naar onze couperosebehandeling? Neem contact met ons op voor meer informatie of het plannen van een afspraak.