Coagulatietherapie

Bij coagulatietherapie verhitten we doelgericht een klein huidprobleem, waarna het in een korstje verandert. Vervolgens ontstaat onder dit korstje mooie nieuwe huid.

Met coagulatietherapie kunnen we diverse goedaardige, kleine oneffenheden (denk aan steelwratjes en ouderdomsvlekken) op een hele mooie, precieze en vrijwel pijnloze manier behandelen. Hiervoor bieden wij twee verschillende methodes aan:

    • Coaguleren met een naald
      Bij deze methode steken we een haarfijn naaldje in de huidaandoening. De naald verhit de aandoening door middel van een elektrisch stroomstootje. De hitte vernietigt op deze manier de aandoening, waarna een korstje overblijft.
    • Coaguleren met de plasma pen
      De plasma pen is een pen dat op laagstroom werkt. Het is voorzien van een puntige elektrode, die we net boven de huidaandoening houden. De aandoening zal hierdoor verschrompelen of wegbranden. Deze methode gebruiken we vaak bij grotere fibromen of ouderdomswratten.

Beide methodes zijn zeer veilig en geschikt voor kleine oppervlakken. Chirurgische ingrepen zijn dankzij deze methodes niet meer nodig. Afhankelijk van je huid en de soort huidafwijking, zijn 1-2 behandelingen meestal voldoende.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in coagulatietherapie en wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!