Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage kan bijdragen aan de verbetering en verjonging van onze huid. Een jong, strak en rimpelvrij gezicht bestaat van binnen uit goed bindweefsel. Dit bindweefsel zit vol collageen en elastine. Tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat er uit als het ware. De huid wordt slapper met als gevolg: rimpels!

 

Bij een bindweefselmassage wordt de onderste laag van de huid, het onderhuidse bindweefsel geprikkeld. Door de stress en verklevingen uit de huid te masseren, wordt het hele gebied behandeld. Doordat de massage gericht is op het dieperliggende bindweefsel, kan deze intensieve behandeling als gevoelig worden ervaren.

Het masseren van het bindweefsel bevordert de doorbloeding, versnelt de afvoer van afvalstoffen en verbetert de effectiviteit van de spieren. Dit stimuleert bovendien de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de conditie van de huid wordt verbeterd. Deze massage werkt celvernieuwend, waardoor de huid ziet er jonger en steviger uit ziet.

Dit kan bijdragen aan een strakkere, gladdere en vollere huid, fijnere poriën, betere huidstructuur, minder lijntjes en rimpels, en strakkere contouren van het gezicht.

Het resultaat is al na één behandeling zichtbaar. Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen aan te raden.

Ben je benieuwd wat een bindweefselmassage voor de gezondheid jouw huid kan betekenen? Neem contact met ons op of plan een afspraak!