Acne

Acne is een van de bekendste en meest voorkomende huidproblemen. Deze aandoening ontstaat meestal in de puberteit, maar kan ook op latere leeftijd voorkomen. Acne komt vaak voor in het gezicht, maar ook op de borst of rug.

Deze huidaandoening is een combinatie van puistjes, onderhuidse ontstekingen, comedonen, een vette huid, verstopte poriën, rode vlekjes en/of littekens. Al deze kenmerken vallen onder acne en kunnen we doeltreffend behandelen bij Schoonheidsinstituut Het Hogeland.

Acne-behandeling

Acne is bij iedereen anders, dus is het belangrijk om per persoon een individuele behandeling samen te stellen. Daarom doen we tijdens een intakegesprek een huidscreening om de staat van de huid te bepalen. Vervolgens stellen we een behandelplan op. Dit kan bestaan uit diverse behandelmethodes, zoals:

 • Reinigende behandeling
  We maken de huid grondig schoon met (medische) reinigingsproducten tijdens een gezichtsbehandeling met dieptereiniging, waarbij we puistjes en comedonen aanprikken en verwijderen.
 • Peelingen
  Bij acne behandelen we met peelingen die het talg oplossen, dode huidcellen verwijderen, de huid egaliseren en de celvernieuwing stimuleren.
 • Microdermabrasie
  Microdermabrasie is een behandelmethode waarbij we fijne, steriele kristallen onder vacuümdruk over de huid zuigen. Deze behandeling maakt de huid gladder, versterkt de huid door het stimuleren van celvernieuwing, verminderd littekens en verbetert de doorbloeding.
 • Laser
  De laser zorgt voor het verminderen van rode, bruine acnelittekens.
 • Advies/producten
  Onze huidexperts adviseren je over het zelf behandelen en verzorgen van je huid. Ook verkopen we (medische) producten die je thuis kunt gebruiken.
 • Camouflage
  Acne en/of littekens kunnen we camoufleren met herstellende en niet huid-afsluitende make-up. Wij kunnen je uitleggen en adviseren over hoe je dit het beste kunt doen en verkopen de producten die je hiervoor kunt gebruiken.

Tijdens de eerste weken van het behandeltraject van een actieve acnehuid zullen we intensief behandelen. De behandelingen zullen dan om de 2 tot 4 weken plaatsvinden. Als de acne onder controle blijft, adviseren we om de 6 tot 8 weken een onderhoudsbehandeling. We houden je huid dan in de gaten en zorgen ervoor dat het resultaat blijft.

Resultaat acne-behandeling

Het gewenste resultaat is een schone, gladde en rustige huid met minder of zelfs geen ontstekingen. Of en hoe snel we dit bereiken is afhankelijk van veel factoren.

Een grote factor is de gezichtsverzorging die je thuis toepast; voor het optimale behandelresultaat is het belangrijk om je huid ook thuis goed te reinigen en te verzorgen. Daarnaast hebben ook voeding en een gezonde leefstijl effect op je huid.

Voor                                Na
Resultaat na 1 Nimue behandeling en 2 weken gebruik van Nimue thuisproducten.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Voor het behandelen van acne kan je in aanmerking komen voor een vergoeding van je zorgverzekeraar. Deze vergoeding komt uit de aanvullende verzekering. Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van acne.

Meer informatie

Wanneer je aanvullend verzekerd bent, kan je bij ons je acnebehandelingen laten vergoeden door de zorgverzekering. Er zijn bepaalde zorgverzekeringen die deze behandelingen vergoeden.

Benieuwd naar wat we voor jouw acnehuid kunnen betekenen? Neem contact met ons op!